Zavařování

Co dobrého jste vařily, co kde voní a co bude o víkendu na oběd. Vaše recepty, rady a postřehy z kuchařského umění.

Zavařování

Příspěvekod Franta Kocourek v pondělí 4.červen 2012 18:11

Rychlé zavařování v mikrovlnné troubě

Do skleničky dejte uvařený pokrm nebo zbylé ovocné pyré. Obsah by neměl sahat výše než 2 cm pod horní okraj skleničky. Pokud tam toho dáte více, vystavujete se nebezpečí, že vám obsah vyteče a potřísní nejen mikrovlnku, ale samozřejmě i gumu a víčko.

Nasaďte gumu na víčko a posléze obojí přiklopte na ústí skleničky. Víčko, guma ani ústí sklenice nesmí být vlhké nebo znečištěné kapkami obsahu.

Přeneste skleničku do mikrovlnky a zatižte víčko buď ještě jedním skleněným víčkem z jiné skleničky nebo malou miskou či hrnečkem. Dbejte tohoto pokynu nebo vám obsah přeteče.

Pro mikrovlnou troubu NIKDY nezavírejte skleničku kovovými klipy!

Pokud máte ve skleničce studený obsah, zapněte ji na plný výkon na 1 minutu, pokud jste skleničku naplnili horkým obsahem, postačí vám jen 30 sekund. Obojí hodnoty jsou pro TULIP 200 ml nebo CLASIC 250ml či CLASSIC s obsahem 150ml.

Pokud používáte skleničky s vyšším obsahem prodlužte zahřívání o 15-30 sekund.
Po vypnutí mikrovlnky, zkuste opatrně chytnout skleničku za víčko. Pokud je pevně přichycena, skleničku s pomocí plátěné utěrky přeneste na prkénko a ponechejte zchladnout. Víčko se vám v době chladnutí obsahu může ještě při zkoušce pevnosti pohybovat, avšak s chladnutím obsahu se bude stále více přilnuto k ústí sklenice.

Skleničku neopomiňte opatřit štítkem, neboť za pár dnů už nebudete vědět, co ve skleničkách máte.
Uživatelský avatar
Franta Kocourek
Zdejší povalečka
 
Příspěvky: 486
Registrován: neděle 13.listopad 2011 19:10
Bydliště: Brno
Rozdáno termixů: 201
Získáno termixů: 32

Zpět na Kuchařské umění

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron